Prijzen en aanbiedingen?

Afgelopen maandag kwam de Consumentenbond met de roe voor speelgoedwinkels. Het blijkt dat de aanbiedingen die een aantal speelgoedwinkels nu promoten duurder zijn dan de prijzen van de zomer.

Eigenlijk is dit helemaal geen verrassing. Vanuit inzichten uit de Neurowetenschappen blijkt al langer dat consumenten de exacte prijzen van producten niet herinneren en ten hoogste de relatieve prijs weten. Denk bijvoorbeeld maar eens na wat exact een paar sokken kost of een chocolade letter. Ik heb het zelf meestal met groente en fruit. Waar vroeger fruit alleen in het juiste seizoen verkrijgbaar was is het nu zo dat je bijvoorbeeld het hele jaar door aardbeien kan kopen. Buiten het seizoen zijn deze echter redelijk duur. Nu weet ik het seizoen niet precies dus weet ik eigenlijk ook niet wanneer ik veel te veel betaal…

In de online wereld zullen deze prijsverschillen en verschillen in aanbiedingen niet alleen verschillen in de tijd van het jaar. Doordat online marketeers steeds beter weten wie klanten zijn en wanneer zij een koopbeslissing nemen is het mogelijk om individuele klanten individuele prijzen te bieden. Zou de consumentenbond dit ook gaan melden of überhaupt opmerken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s